Гръбчета и завършване

Арт Фрейм предлага и препоръчва да се използва пенокартон за гръб в рамкирането. Пенокартонът е най-качественият гръб при рамкирането. Лек е и добре притиска изображението към стъклото. Пенокартонът представлява лек слой пяна и покриваща я от двете страни хартия. Материалът е студено пресован, това е мултифункционален продукт, лек, лесен за рязане, достатъчно твърд, за да може да се кашират (залепят) върху него различни изображения.

MDF – Идеалният Избор за Различни Приложения

MDF е един от материалите, който използваме за гръб на рамката, върху него опъваме и гоблените. Той представлява тънки пресовани плочи от дървесни влакна. При рамкирането MDF е особено подходящ гръб на някои изображения:

  • Изработка на клипс.
  • Опъване на гоблени.
  • Кашираме MDF платна на синтетична основа.
  • Кашираме MDF на намачкани и сгънати хартиени изображения.
  • За притискане и уплътняване към стъклото на нагънати изображения.

Характеризира се с висока твърдост и стабилност, от която имат нужда повечето изображения.

Велпапе – Икономичен и Лек

Велпапето се произвежда от целулоза и се състои от тънък вълнообразен слой между два гладки слоя картон. В рамкирането се използва за гръб на някои изображения. Това е най-евтиният материал използван за гръб. Неговото предимство е, че е по-лек. Подходящо е за дребни изображения, малки снимки, рисунки.

Професионално Изолиране

Изолирането на картина, гоблен или др. е услуга предлагана и препоръчвана от Арт Фрейм. Ние извършваме тази услуга с много опит, за придобиването на който е необходимо дълго време. За да изолираме задната част на рамката, не използваме скоч и материали, които се развалят с времето. Изработваме изолирането с качествени материали и по класически метод.

Иновативни Решения за Нестандартни Рамки

Бронзови стойки за нестандартни рамки. С тях може да направим настолно Вашето нестандартно по размер изображение. Те са лесни за употреба и демонтаж, имат и добър естетически вид.
Стандартни по размер гръбчета със стойка. Тях използваме за направата на рамки за снимки и др.